Øvelse 19/2

19.02.2014 23:00

Øvelsen ble preget av at Rode har gått bort. Begravelsen blir fredag kl 11:00, og vi stiller kl 10:00 i kommunehuset iført svart dress, møblerte notemapper, hvit skjorte og propell. Vi skal synge Morgensang og Sanctus (begge ligger under noter). Denne gang skal vi sitte - og synge - nede i kirka. Instruksjoner vil bli gitt under oppvarming. Vi skal stille æresgarde, og denne gang fra trappa og utover (nordover). Vi kan gjerne spre oss litt mer enn sist (armlengde x 1,5). Vi er velkomne til minnesamvær, og vi øvde inn en av de sangene Rode var mest glad i; Hjembygdens sange (arr Ola B, Lagt under noter). Om du føler at den er innafor rekkevidde så heng deg på!

 

Videre vart det bestemt at årsmøte avholdes på neste sangøvelse; 26 februar. Vi starter årsmøtet ca 21.00. Vi vart også enige om å begynne kl 19:00 for å få mest mulig sang ut av kvelden!

 

Koret ville gjerne avholde den planlagte årsfesten med madammene. Nå kan vi få damene til bords i rimelig tid, uten å vente på at årsmøtet skal fullbyrdes. Vi snakket om lørdag før palmehelga (5/4) som en mulig dato. Tenk gjennom dette fram til neste onsdag.

 

Vi diskuterte også det tidligere annonserte Vårsleppet i regi av Brydalen/Finstad sanglag på Unset den 10/5. Sjøl om denne dagen ser ut til å være aktuell for seminar så var det stor entusiasme for å bli med og synge et par nr. Sett av datoen for er våryr't vårslepp :-)

 

Jenst Tore refererte til "uniformskomiteens" arbeide og forslag. Studer og tenk gjennom. Vi kjem til å konkludere på årsmøte neste onsdag!

* Dressmann: Blazer ca 1100,- 

  • Fordel: Pris. 
  • Ulempe: Syntetisk materiale. Standard fasong, faller spesielt uheldig ut for de som er lange og tynne (formannen ser ikke dette problemet). Modellene skiftes ut om 3-4? år. Vi må skaffe bukse, skjorte og slips sjøl. Begrenset utvalg i farger. Alle må til Tynset for å prøve.

* Indisk skredder alt 1) Blazer m/ slips ca 1800,-. 

  • Fordel: kashmirull. Kommer for å ta mål. Greit å supplere om vi tar en kurant modell. Vi står fritt i valg av farge. Broderer inn navn. 
  • Ulempe: Pris. Vi må skaffe bukse, skjorte og slips sjøl. 

* Indisk skredder alt 2) Blazer (Kashmir), bukse (?) og skjorte (Egyptisk bomull) ca 2300,- 

  • Fordel: Solid og behagelig stoff. Kommer for å ta mål. Greit å suplere om vi velger kurante modeller. Vi står fritt i valg av farge / kombinasjoner.  Broderer inn navn i jakke og skjorte. Vi slipper å skaffe bukse og skjorte sjøl. 
  • Ulempe: Pris. Uavklart om slips(/sløyfe) er med i prisen.

* Logo. I fall vi ønsker emblem på uniformen så har vi pr dato foredlet den vi har på halssmykket. Første spørsmål blir om det er denne logoen vi skal benytte:  

 

I kaffepausa feiret vi med kake. Knut rundet 70 forrige onsdag, og Ola Seming 60 i kveld. Begge skulle egentlig blitt feiret på årsmøte lørdag, men slik vart det ikke. Knut fikk sine blomster på etterskudd på sangmøte, og Ola Seming fikk blomster på bopel. Hurra for begge - og gid de lenge, lenge leve (og synge) må!

 

Helt til slutt vil jeg berømme for den positivitet som merkes i koret om dagen:Flott oppslutning rundt begravelsen til Erling. Vi stiller med et solid mannskap til begravelsen fredag.Ingen sure miner over ny terping på "begravelsessanger". "Alle" var positive til å delta på "vårsleppet", Stor enighet om å få unna årsmøte kjapt.  Og stor enighet om å avholde fest for oss sjøl - og for madammene. 

Det er derfor fristende å benytte denne given til å oppfordre sangerne om å benytte vinterdagene og vinterkveldene etter OL til å kikke på - nærmest øve på - alt det stoffet vi har foran oss fram til våren :-)

 

Jardar