17 mai. Sang til Øvre Rendal - med hilsen fra Eva!

10.05.2014 17:37

Vi har tatt imot utfordringen fra Eva om å synge Sang til Øvre Rendal uten noter. Vi kutter ut 3 og 4 vers, slik at vi synger rett gjennom uten repetisjon: 1, 2 og 5 vers. Det blir stilig! Men det krever faktisk innsats fra hver og en. Jeg regner med at Mads vil "høre oss" på onsdag :-)

TEKST: Sang til Øvre Rendal tekst2.docx (15118)

Fikk denne hilsenen fra Eva. Det er tydelig at ho forventer null noter!

Kjære mandige Rendøler!

Takk for ei kjempefin og hyggelig helg i Rendalen! Jeg er så glad for at dere ønsker oss velkommen og tar oss inn i varmen i Rendalen. Særlig hyggelig for meg er det at jeg fikk lov til å arrangere en helt egen sang til Øvre Rendal. Jeg ble riktig fornøyd med hvordan arrangementet er skrevet, og etter vi la den ned ei halv tone klang det mer, og friere! Jeg oppsummerte med 3 stikkord:

1- Energi på lange toner

2- Selvtillit

3- Tekst

 

I praksis betyr dette:

1- Å strekke lange toner hjelper dere til å komme videre, og holde energien oppe. Da er det også vanskeligere å synke i pitch. Mads hjelper til med å gjøre avslag og opptakt i en bevegelse mellom versene.

2- Syng for livet! Det aller mest sjarmerende og rørende en publikummer kan få oppleve er et amatørkor hvor koristene ofrer alt. Det er akkurat DERFOR jeg får gåsehud når dere synger! Dere må MENE innholdet i sangen, (og dette er jo absolutt en sang der dere har grunn til å mene det dere synger om) og dette henger sammen med punkt

3- dere må forsøke å synge tydeligere tekst! «Rendalen" med 4 rrrr, RRRRendalen, fritt med minst 3 fff, 3 rrr og 6 tttttt! Når dere bruker disse dagene på å pugge teksten utenat- tenk at dere skal mene alt dere synger (akkurat som dere gjør når dere kjefter på kjerring og unger….. ) Lykke til med utenat-pugginga! (det er jo en fin aktivitet enten man går i  fjøs eller fjell).

Dere finner et skriv med understreket viktig ord, og med uthevet skrift der dere må overdrrrrrrive konsonantene:)

Jeg gleder meg voldsomt til å se dere alle igjen.

 

Hilsen Brura