(foto J.I.L)           

   Øvre Rendal Mannskor

         en høyst levende institusjon!

Mannskoret teller i dag 35 aktive medlemmer, som øver hver onsdag i kommunestyresalen kl 19:30. Sangeråret starter først i september og varer til midt i juni. Men ikke fortvill om du jakter elg, for den første jaktuka er det fri. Alderen på sangerne spenner fra 15 til 75,  og vi har stor takhøyde. Derfor er det plass til alle - uansett ståsted i livet.

Les mer  Om oss

 

Siste bravader:

 

17 mai.

En ny forrykende konsert er vel gjennomført. Nei. Dette er ikke emment sjølskryt. Dette er uttalelser fra publikum: "Beste koserten på Renheim på ti år", "Det eneste jeg har å utsette er at jeg ville hatt alt sammen en gang til". Sammen med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen så klarte vi på nytt å sjarmere hjemmepublikummet med en variert meny. Servert av våre gode venner fra Tolga, i fellesskap og a capella som kor. 
 

Nyttårskonsert

En trivelig tradisjon har satt seg i Rendalen. Korene inviterer bygdefolk og ferierede til konsert nyttårsdagen.I tillegg til korene gledet i år Kamilla Kletten publikum med sin klokkeklare stemme. Det har i mange år vært godt oppmøte, men i år må vi kunne si at kjerka var "full"
 
 
(foto: Inger Pernille Stramrud)
 

                   200- årsjubileum for grunnloven

(foto: Erin Sandberg)
 
Tradisjonen tro hadde koret hadde en forrykende konsert 17 mai. Samarbeidende artister var Lars Eggen og Eva Holm Foosnæs (erklærte skaprendøler). Vi markerte grunnlovsjubileet med en avdeling bestående av nasjonalromantiske perler, og en avdeling med litt lettere - og dels mer moderne stoff. Ut fra publikums reaksjon kunne det tyde på at korets gave til Rendalen - urframføring av et nytt arrangement av "Sang til Øvre Rendal" falt i smak. Tittelen kan sikkert vekke reaksjoner, men Petter Bjøntegaard begikk en hemningsløs og betingelsesløs hyllest til HELE Rendalen i denne revyvisa som han skrev rett etter krigen. Han valgte seg et godt tonefølge; "A perfect day" av Carrie Jacobs - Bond. Eva har arrangert sangen for mannskor, og vi synes både tekst, melodi og arrangement utfyller hverandre komplett. Sangen består egentlig av 5  vers. Vi har alle på notene våre, men har forløpig valgt å presentere 1, 2 og 5. vers. I fall dere har lyst til å nynne med neste gang, så er teksten som følger:
 
 1 Når på Utsikten fritt du en vårdag står - helst den tid da det lakker mot kveld,

vil ditt øye bli vått, og til hjertet går  - sterke inntrykk av skoger og fjell.

Men under deg Rena med vårfloms-makt  - Søker omfavne alt hva den kan.

Alt du ser det er Rendalens lysende prakt.- Den fagreste bygd i vårt land!

2 En høysommerdag under himmel blå - dalen sitrer i brennede sol,

men ved nattetid høres der sus av en ljå - som et fruktbart arbeidets symbol.

Når lokkingens toner fra setre grå - brer seg ut over vidde og li

syns du: Vakrere sted kan nok ingen få - enn vår heimbygd ved midtsommers tid.

5 Kan hende en fremmed som kommer her - Uten inntrykk går dalen forbi.

Men vi rendøler har fått vår bygd så kjær - For vi kjenner verdien vi.

Vel finns det nok steder i øst og vest - som kanskje gir rikere kår,

men de mangler dog det som betyr oss mest: - At Rendalen – DEN ER VÅR!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Lansering

13.11.2013 08:41
I kveld lanseres nettsida for medlemmene med pomp og prakt!

The Rose

06.11.2013 23:41
.. er under innøving. Stor innsats i alle grupper i kveld!

Nettside er under utarbeidelse

30.10.2013 15:05
Det nærmer seg folks & fans :-)

Tenorene har roet seg

29.10.2013 00:00
Etter en tøff øvelse sist uke kan det observeres og meldes at 1.tenorene atter har roet seg, kommet seg og ikke minst kommet på banen. Gruppevis prestering og bedømming gikk hardt inn på primadonnaene, men det antas at Ola S. sin gjeninntreden i gruppa atter har framskaffet nødvendig ro og orden. Fra sikkert hold meldes det om at onsdagens tilbakemeldinger om egalitet i gruppa medførte historiske...

Formannen får hakeslepp!

22.10.2013 13:32
Gruppene presterer jevnt over bedre enn forventet, og dirigenten melder om at 2.bassen er nooenlunde samstemte både hva tone, styrketegn og total egalitet angår. Vi skjønner forrmannen godt!
<< 1 | 2 | 3 | 4