(foto J.I.L)           

   Øvre Rendal Mannskor

         en høyst levende institusjon!

Mannskoret teller i dag 35 aktive medlemmer, som øver hver onsdag i kommunestyresalen kl 19:30. Sangeråret starter først i september og varer til midt i juni. Men ikke fortvill om du jakter elg, for den første jaktuka er det fri. Alderen på sangerne spenner fra 15 til 75,  og vi har stor takhøyde. Derfor er det plass til alle - uansett ståsted i livet.

Les mer  Om oss

 

Siste bravader:

 

17 mai.

En ny forrykende konsert er vel gjennomført. Nei. Dette er ikke emment sjølskryt. Dette er uttalelser fra publikum: "Beste koserten på Renheim på ti år", "Det eneste jeg har å utsette er at jeg ville hatt alt sammen en gang til". Sammen med Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen så klarte vi på nytt å sjarmere hjemmepublikummet med en variert meny. Servert av våre gode venner fra Tolga, i fellesskap og a capella som kor. 
 

Nyttårskonsert

En trivelig tradisjon har satt seg i Rendalen. Korene inviterer bygdefolk og ferierede til konsert nyttårsdagen.I tillegg til korene gledet i år Kamilla Kletten publikum med sin klokkeklare stemme. Det har i mange år vært godt oppmøte, men i år må vi kunne si at kjerka var "full"
 
 
(foto: Inger Pernille Stramrud)
 

                   200- årsjubileum for grunnloven

(foto: Erin Sandberg)
 
Tradisjonen tro hadde koret hadde en forrykende konsert 17 mai. Samarbeidende artister var Lars Eggen og Eva Holm Foosnæs (erklærte skaprendøler). Vi markerte grunnlovsjubileet med en avdeling bestående av nasjonalromantiske perler, og en avdeling med litt lettere - og dels mer moderne stoff. Ut fra publikums reaksjon kunne det tyde på at korets gave til Rendalen - urframføring av et nytt arrangement av "Sang til Øvre Rendal" falt i smak. Tittelen kan sikkert vekke reaksjoner, men Petter Bjøntegaard begikk en hemningsløs og betingelsesløs hyllest til HELE Rendalen i denne revyvisa som han skrev rett etter krigen. Han valgte seg et godt tonefølge; "A perfect day" av Carrie Jacobs - Bond. Eva har arrangert sangen for mannskor, og vi synes både tekst, melodi og arrangement utfyller hverandre komplett. Sangen består egentlig av 5  vers. Vi har alle på notene våre, men har forløpig valgt å presentere 1, 2 og 5. vers. I fall dere har lyst til å nynne med neste gang, så er teksten som følger:
 
 1 Når på Utsikten fritt du en vårdag står - helst den tid da det lakker mot kveld,

vil ditt øye bli vått, og til hjertet går  - sterke inntrykk av skoger og fjell.

Men under deg Rena med vårfloms-makt  - Søker omfavne alt hva den kan.

Alt du ser det er Rendalens lysende prakt.- Den fagreste bygd i vårt land!

2 En høysommerdag under himmel blå - dalen sitrer i brennede sol,

men ved nattetid høres der sus av en ljå - som et fruktbart arbeidets symbol.

Når lokkingens toner fra setre grå - brer seg ut over vidde og li

syns du: Vakrere sted kan nok ingen få - enn vår heimbygd ved midtsommers tid.

5 Kan hende en fremmed som kommer her - Uten inntrykk går dalen forbi.

Men vi rendøler har fått vår bygd så kjær - For vi kjenner verdien vi.

Vel finns det nok steder i øst og vest - som kanskje gir rikere kår,

men de mangler dog det som betyr oss mest: - At Rendalen – DEN ER VÅR!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Stevne

13.06.2014 11:59
Mannskoret har prikket inn en ny formtopp, og er klare for sangerstevne i Trysil!

17 mai.

18.05.2014 12:35
Mannskoret takker publikum fra fjern og når for at dere var med oss og lagde en flott jubileumskonsert i går. Vi hadde ikke greid det uten dere! Vi hadde heller ikke klart det uten våre gode venner Eva og Lars. Takk til alle sammen! Vi tar med oss begeistringen og støtta og drar stinne av sjøltillit til stevne i Trysil :-)

Hipp hurra!

17.05.2014 09:55
Mannskoret ønsker alle sine venner en flott 17 mai!

Våren er her!

12.05.2014 10:25
Etter helgas vårslepp på Utheim, med Brydalen / Finstad sanglag som flott vertskap, så kan vi bekrefte at våren virkelig er over oss. Det vart servert god sang, god mat og god drikke. Summen av dette ble mjuke og ledige sangere, og høy stemning. Våren er erklært for åpnet!

Hipp-hipp.

02.04.2014 08:06
I skogen skulle være fest for Ole Karl i lia, for bassen fyller 60 år omtrent på denne tida. Og mannskoret stiller seg i rekken av gratulanter!

Årsmøte

27.02.2014 23:16
Årsmøte vart gjennomført i går. Vi åpnet møtet ved å minnes våre to sangerbrødre, Rode og Erling, som har gått ut av tiden.  Møtet vart gjennomført i ei konstruktiv og god tone, og borger for ei lys framtid. Vi kan vel love at vedtakene våre skal innebære både audielle og visuelle endringer. Vi har plass til flere sangere, og vi har konkludert med at det absulutt er grunnlag for videre...

Gratulerer, Jens Tore!

22.02.2014 10:38
Vår eminente 1 bass fyller 60 år omtrent på denne tida. I dag for å være helt eksakt. Mannskoret garatulerer - og lover at dette ikke skal gå upåaktet hen!

Gratulerer til Ola Seming!

19.02.2014 22:55
Tru det eller ei. Vår brilliante 1 Tenor og solist fyller 60 år i dag. Mannskoret gratulerer!

Gratulerer Knut !

12.02.2014 18:14
Mannskoret gratulerer vår trofaste 1.tenor Knut Bolstad med 70-årsdagen i dag. Gid du lenge, lenge synge må!

Mannskoret atter i mediebildet

09.02.2014 22:29
Ikke helt, men Mads viste fram en grasiøs og tonesatt dans som Jonny dokumenterte. Og alt foregikk på beste sendetid på statskanal nr 1 ,i programmet "Jakten på Norge", der vi fikk være med på en trivelig tur til Engerdal og besøk hos Anne og Gjermund Eggen : tv.nrk.no/serie/jakten-paa-norge-1814-2014-tv#t=4m21s
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>